Inscenácie

Graduation Cuties Celementines
0 komentárov

Detský Babylon má k divadlu veľmi blízko. Za viac než dvadsať rokov cez nás prešlo veľké množstvo šikovných detí, ktoré sa divadlu venujú aj naďalej. Asi najznámejšie babylonské dieťa je Viktor Vincze, na ktorého sme všetci veľmi pyšní. Ten spolu s Adelkou tvorí hereckú dvojku v predstavení Odchody Vlakov.  

Ale sú tu aj ďalšie šikovné deti, ktoré hviezdia v rodinnom muzikále Peter Pan a aj lektori a vedúci z Tábora a Babylonskej Školy v prírode v Ťapákovcoch.  

Do budúcna plánujeme toho ešte oveľa viac, tak nás sledujte aj na Facebooku, nech Vám nič neujde.

 

Peter Pan

Na divadelné dosky sa vrátil rodinný muzikál Peter Pan. Malí aj veľkí diváci sa opäť nechajú vtiahnuť do magického sveta, v ktorom proti sebe bojuje zákerný Hook a jeho banda pirátov s večným dieťaťom Petrom Panom a jeho bláznivými kamarátmi. Výnimočné spojenie detských hercov s profesionálnymi dospelými umelcami v príbehu plnom detskej radosti, priateľstva, fantázie a divadelnej mágie, sľubuje nezabudnuteľný zážitok.

Osoby a obsadenie:
Ocko: Marek Majeský / Michal Kubovčík
Mamka: Linda Bosák / Veronika Mondočková
Hook: Majo Labuda / Radko Konečný
Peter Pan, Wendy, piráti, stratené deti: DDS Úsmev Šaľa

Réžia: Viktor Vincze st.
Scenár: Viktor Vincze st., Roman Hatala
Hudba: Simona Martausová, Valentín Kozaňák
Kostýmy: Martina Bučková
Scénická hudba: Norbert Vizváry
Choreografia: Pavol Julény - TK Jumping

Predstavenie je určené pre deti od 6 rokov.

Trvanie: 90 minút bez prestávky

Info o termínoch a vstupenkách

 

Odchody Vlakov

ODCHODY VLAKOV sú príbehom dvoch neúspešných hercov, ktorí sa aj za cenu totálneho kolapsu snažia zachrániť svoje predstavenie, dobrú povesť a zvláštny milenecký vzťah. Počas 80 minút prináša hra množstvo zábavných a krkolomných situácií. Tragikomické konanie oboch hlavných postáv odráža ich túžbu po uznaní a vzájomnej blízkosti na javisku i mimo neho. Komický a zároveň citlivý príbeh nabáda k zamysleniu sa nad rolami, ktoré v živote všetci hráme a často nedokážeme určiť, ktorá z nich je tou pravou. 

Predstavenie je výnimočné netradičným spracovaním príbehu, scenára a réžie i hereckým obsadením televíznych moderátorov Adely Vinczeovej a Viktora Vinczeho. 

Účinkujú: Adela Vinczeová, Viktor Vincze
Scenár: Petr Zelenka
Hudba: Norbert Vizvári
Réžia a dramaturgia: Viktor Vincze st. 

Dĺžka predstavenia: 90 minút

„Hra Odchody vlakov (Odjezdy vlaků) je adaptací hry Michaela Frayna Chinamen. Autorská práva zastupuje Aura-Pont s.r.o., Veslařský ostrov 62, 147 00 Praha 4.“

Info o termínoch a vstupenkách

 

Ťapákovci

 "Vstávaj, ideme spať!" - nezabudnuteľná a tak charakteristická veta z tragikomického príbehu slovenskej rodiny Ťapákovcov zo začiatku 20.storočia. Svojim lenivým, ľahostajným a nezmyselným spôsobom myslenia a konania nám Ťapákovci ukazujú, že za vyše sto rokov sa toho vlastne až tak veľa nezmenilo. Naša spoločnosť síce technologicky postupuje míľovými krokmi vpred, ale pohľad na svet, prístup k riešeniu životne dôležitých problémov a vzorce ľudského správania zostávajú v mnohom stále rovnaké.
"Ťapákovci" patria k vrcholným dielam slovenskej dramatickej tvorby, v ktorom nám štipľavým a zatuchnutým humorom Timrava rozpráva o živote v jednej dedinskej izbe.

Autor: Božena Slančíková Timrava
Scenár: Ondrej Šulaj
Hudba: Norbert Vizvári
Scéna: Viktor Vincze st. a kol.
Kostýmy: Roman Hatala, Martina Bučková
Dramatizácia a réžia: Viktor Vincze st.

Info o termínoch a vstupenkách

 

Bosé nohy v Parku

Neil Simon: Bosé nohy v parku
Skvelá komédia o manželstve, medových týždňoch, ale aj o tom, čo sa deje, keď vám do bytu začne padať sneh, či vaša matka znovu zahorí láskou.
Hra Neila Simona patrí k textom, ktoré si aj mnoho rokov po svojom vzniku zachovávajú sviežosť a aktuálnosť.
V centre záujmu hry, ktorá sa okrem iného dočkala aj úspešného filmového spracovania s Jane Fondovou a Robertom Redfordom v hlavných úlohách, je mladá dvojica čerstvých novomanželov, ktorí si ešte len zvykajú na pravidlá a zákony spolužitia.
Začiatok ich manželstva je navyše poznačený sťahovaním sa do nového bytu, ktorý ani zďaleka nespĺňa štandard, na ktorý sú obaja zvyknutí z predošlého života.
Tento stav, keď jeden druhého spoznávajú v krízovej situácii a keď sa objavujú aj dosiaľ skryté charakterové nedostatky, vyvoláva viacero humorných situácii, ale aj „dramatických“ chvíľ. Bosé nohy v parku sú veľkou príležitosťou pre štvoricu hercov. Všetky postavy sú napísané plnokrvne so zmyslom pre humor a situačnú komiku.

Réžia: Jozef Krasula
Hrajú:  Lucia Hurajová, Marek Majeský, Marta Sládečková, Štefan Kožka

Info o termínoch a vstupenkách

 

Zbojník Jurko

Pripravujeme

Príbeh tak trochu historický, trochu romantický, ale i trochu vymyslený, jednoducho taký náš slovenský... O našom národnom hrdinovi, ktorý bohatým bral a chudobným dával, či?
A bolo to určite tak? Uvidíme...

Sme veľmi radi, že v školskom roku 2019/2020 Vám od septembra, priamo do Vašej školy, môžeme priniesť nové divadelné predstavenie z našej dielne. Radi Vám predstavíme príbeh jedného z našich najväčších národných hrdinov Juraja Jánošíka, v našom originálnom spracovaní. Nahliadneme tak spolu do slovenských dejín a priblížime si ako to vlastne všetko s tým Jánošíkom bolo, ale nemusíte sa báť, že to bude vážne... veď všetci sa radi smejeme.

Predstavenie Zbojník Jurko je určené pre všetky deti (i tie dospelé) od piatich rokov.

Pre viac informácií o voľných termínoch cene predstavenia/vstupnom Vám poskytneme na:

produkcia@detskybabylon.sk

t.č. 0902 370 754

Detský Babylon

Každý rok sa v Babylonskom Tábore prenesieme do úplne iného magického sveta. Už sme si spolu s Atrejom zalietali na Falcovi v Nekonečnom príbehu, s Petrom Panom sme zachránili stratené deti v krajine Kde nič tu nič, s bláznivou Pipi sme odplávali na ďaleký ostrov Kurekuredut a pomohli sme Alici nájsť správnu cestu v Krajine Zázrakov. Tento rok nás čaká... ale veď to je predsa prekvapenie :)

Viac informácií
logo